Despre

shot-1

Prefata.
Daca esti aici, probabil cauti ceva. Un sfat, o parere, o reteta sau un pic de motivatie. Sper ca, in timp, sa ti le pot oferi pe toate.
Dar, pana atunci, afla ca eu sunt Alex si scriu aici pentru ca vreau sa-ti impartasesc din experientele mele, bune sau rele, legate de slabit, de sport sau de sanatate. Dar orice vei vedea sau citi aici, te rog nu uita ca experientele sunt ale mele. Poate tie o sa ti se potriveasca, poate nu. Nu sunt medic si nici sportiv profesionist, sunt programator. Nu am studii in domenii legate de sanatate, asa ca, te rog, nu lua ce zic eu ca litera de lege; ideea e sa vezi ca nu esti singur, iar daca ai nevoie de un sfat, desi poate nu o sa ti-l pot da direct, poate vei gasi aici ceva care sa te puna pe drumul cel bun.

Alex.
Am aproape 30 de ani. Am fost toata viata gras sau obez, pana acuma vreo trei ani cand am zis ca nu se mai poate. Am inceput sa slabesc prin schimbarea stilului de viata, nu prin ceva dieta miraculoasa. Nu a fost usor. A fost greu si mi-a luat mult, aproape un an sa slabesc 20 si ceva de kilograme. Iar, in timpul acesta, am invatat multe despre dieta si nutritie, dar si mai multe despre mine.
Dupa ce am slabit si am vazut ca nu mai gafai cand ma leg la sireturi, am hotarat ca nu e un moment rau sau incep sa investesc in sport. Desi am mai mers cu bicicleta sau am mai skiat la viata mea, am inceput sa iau sportul in serios. In 2017 am alergat 1000km (oficial, contorizati pe Strava), am participat la doua semi-maratoane, din care unul competitie oficiala. Nu e pedigree de sportiv adevarat, nici nu incerc sa ma amagesc, dar e o performanta pentru o persoana care a avut, timp de 26 de ani, o relatie foarte nasoala cu greutatea.
Astazi nu poate trece o zi fara sa ies macar la o plimbare alerta de o ora.

Ce facem?
Vorbim de mancare, de calorii, de alergat, de drumetii si de altele. Va zic ce ma motiveaza pe mine si cum. Va arat cum sa va ‘masurati’ sanatatea sau performanta, cum sa adunati date si sa le interpretati si ce tehnologie folosesc eu ca sa ma ajute in toate astea.